Zit er subsidie op de zonnepanelen installatie?

Op dit moment bestaat er vanuit de regering een subsidie in de vorm van de BTW teruggaaf. Dit houdt in dat u bij het afrekenen van de installatie wel BTW moet betalen, maar dat dit bedrag kan worden teruggevorderd. Dit houdt ook in dat alle werkzaamheden uitgevoerd t.b.v. de installatie gebruik mogen maken van de BTW teruggaaf zoals bijvoorbeeld het vervangen van de groepenkast. Dit kan al snel een besparing opleveren van rond de €750.

Wat is een optimiser?

Een optimiser is kastje welke op het dak achter het paneel wordt bevestigd en er voor zorgt dat de weerstand ontstaan in het bijbehorend paneel, bijvoorbeeld door schaduw, geen negatieve invloed heeft op de rest van de panelen. Ook zorgt een Optimiser voor monitoring op paneel-niveau waardoor er veel meer informatie bestaat over de prestatie van uw systeem.

Bieden jullie ook onderhoudscontracten aan?

In principe doen geïnstalleerde zonnepanelen gewoon hun werk op het dak, maar elke installaties heeft onderhoud nodig. Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed en regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd. Het kan zijn dat er een paneel tussen zit die niet optimaal presteert. Dat kan een groot verlies aan rendement betekenen. Daarom bieden wij een onderhoudscontract aan. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Wat valt er onder montage garantie?

Montage garantie is een garantie op het door ons geleverd werk. Dit houdt in, wanneer er door nalatigheid of door toedoen van onze werkzaamheden schades of verliezen optreden wij deze kosteloos komen herstellen. Dit moet echter wel aantoonbaar zijn en vandaar dat wij altijd opleverdocumenten maken waarop duidelijk te zien is wat wij hebben aangetroffen en hoe wij de situatie hebben achtergelaten. Zie ook onze algemene voorwaardes welke leidend zijn in deze!

Wat valt er onder opbrengstgarantie?

Voor deze garantie hebben wij een onafhankelijke partij ingeschakeld welke dusdanig veel vertrouwen heeft in onze installaties dat zijn een opbrengst garantie bieden op al onze installaties. De opbrengst van uw zonnepanelen wordt gegarandeerd door de stichting Zonnegarant en daarom profiteert U zonder zorgen. De Stichting monitort uw jaarlijkse energieopbrengst. Is het minder dan de installateur heeft beloofd? Wij betalen zij het verschil. Klik hier voor de voorwaardes van Zonnegarant.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Gemiddeld gaat een zonnepaneel 25 à 30 jaar mee. De levensduur van een zonnepaneel is natuurlijk ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van zowel paneel als installatie.

Hoe krijg ik mijn BTW terug?

Wij regelen voor u de BTW teruggave. Hiervoor kunt u zich aanmelden via het webformulier op onze website. Dit wordt kosteloos voor u geregeld, mits u bij ons uw zonnepanelen-installatie aanschaft. 

Let op! Koopt u de zonnepanelen op naam van uw onderneming, heeft u een eenmanszaak of bent u zzp’er? Helaas kunnen wij dan niet uw BTW voor terugvragen. Klik dan op  deze link  om te zien wat u kunt doen om alsnog de BTW over uw zonnepanelen terug te krijgen.


Wanneer kan ik mijn BTW teruggaaf verwachten?

Dit is per installatie verschillend en is ook afhankelijk van het moment van installeren in het boekjaar. De btw-teruggaaf duurt gemiddeld 9 – 12 weken en wordt direct op uw rekening teruggestort.

Moet ik mij nog ergens aanmelden?

Zonnepanelen aanmelden is met name belangrijk om een terugleververgoeding te krijgen voor de stroom die je oplevert op het energienet. Zonder aanmelding kan de teruggeleverde stroom niet geregistreerd worden en kan de energieleverancier dit niet met je verrekenen.

U kunt de zonnepanelen aanmelden bij  www.energieleveren.nl, maar ook wij kunnen dit voor u doen.


Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een gemiddeld huishouden gebruikt zo’n 3000 kWh aan stroom per jaar. Voor dit stroomverbruik heb je ca. 10 zonnepanelen nodig. Wij kunnen precies uitrekenen hoeveel zonnepanelen voor u het handigst is. Bent u geïnteresseerd vraag dan een offerte aan.

In hoeveel jaar tijd verdien ik mijn zonnepanelen terug?

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen verschilt per huishouden en per situatie. Toch kunnen we wel een indicatie geven voor de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen. Stel dat je 13 zonnepanelen laat installeren op een dak met een gemiddelde hoeveelheid zonlicht per jaar. Je wekt dan ongeveer 3700 kWh per jaar op met je eigen zonnepanelen. We gaan er bij deze berekening vanuit dat de elektriciteitsprijs van € 0,23 per kWh de norm is. Je betaalt ± € 5000,- euro voor de installatie van 13 zonnepanelen. In dit geval is de terugverdientijd van zonnepanelen minder dan 6 jaar.

3700 kWh × € 0,23 = € 850,-

€ 5000,- ÷ € 850,- = 5,8 jaar

TERUGVERDIENTIJD

Wij focussen ons niet alleen op de terugverdientijd, maar vooral ook op de periode na de terugverdientijd! Na de terugverdientijd is de opbrengst van uw installatie namelijk pure winst. Wij zorgen ervoor dat uw installatie niet alleen optimaal presteert in het eerste jaar maar ook in de vele jaren erna. Dit doen wij door het maken van een goede selectie van onze producten en het conform de laatste richtlijnen aanleggen van u installatie. Wij zijn dan ook gecertificeerd en geaccrediteerd door InstallQ en Techniek Nederland welke ons continu scherp houden in het leveren van de beste installaties.


Werken zonnepanelen ook in de winter?

Zonnepanelen werken niet alleen op zonlicht, maar ook op gewoon daglicht en werken daarmee dus ook bij bewolkt weer. De piek van opbrengst van zonnepanelen ligt tussen maart en oktober. Maar ook in de herfst en winter is er straling van de zon(daglicht), waardoor zonnepanelen ook in deze tijd van het jaar opbrengst op kunnen leveren.

Zijn de zonnepanelen verzekerd?

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Wel is het belangrijk om de aanschaf van zonnepanelen door te geven aan de verzekeringsmaatschappij.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het schoonmaken van zonnepanelen doe je ongeveer eens per jaar. Vaak is dat voldoende. Kijk hierbij wel goed naar de weersomstandigheden. Als het weinig regent, is het verstandig om de zonnepanelen wat vaker te reinigen. Of wanneer er veel bladeren op je dak vallen of de panelen besmeurd zijn met vogelpoep. Vaak zie je zelf wanneer het schoonmaken van de zonnepanelen nodig is. 

Wat houdt salderen in?

 De energie die je niet direct zelf gebruikt gaat terug naar het energienetwerk. De energie die je terug levert wordt afgetrokken van de energie die je ‘koopt’ van je leverancier als de zon niet schijnt. Dit heet salderen. Lever je op jaarbasis meer dan je gebruikt? Dan moet je daarvoor een ‘redelijke’  teruglever vergoeding krijgen. 

Heeft u nog andere vragen?

U kunt ons vragen stellen via de chatfunctie of stuur gerust een bericht via het contact formulier.