Is het mogelijk om een installatie bij jullie te financieren?

Dat is zeker mogelijk! Klik hier voor de mogelijkheden.

Zit er subsidie op de zonnepanelen installatie?

Op dit moment bestaat er vanuit de regering een subsidie in de vorm van de BTW-teruggaaf. Dit houdt in dat u bij het afrekenen van de installatie wel BTW moet betalen, maar dat dit bedrag kan worden teruggevorderd. Dit geldt ook voor alle werkzaamheden die worden uitgevoerd t.b.v. de installatie zoals bijvoorbeeld het vervangen van de groepenkast. Dit kan al snel een besparing opleveren van rond de € 750. Per gemeente verschilt het een en ander wat betreft subsidies. Bekijk de volgende  link  voor meer informatie over subsidies in de gemeente waar u woont.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Gemiddeld gaat een zonnepaneel 25 à 30 jaar mee. De levensduur van een zonnepaneel is natuurlijk ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van zowel het paneel als de installatie.

Wat is een micro-omvormer?

Een micro-omvormer is een omvormer die direct geplaatst wordt op de achterkant van een zonnepaneel. In tegenstelling tot een grote omvormer in het huis, worden deze omvormers dus op het dak zelf geplaatst. De micro-omvormer regelt dus de stroom van 1 zonnepaneel. De omvormer zet de energie van het zonnepaneel direct om in stroom dat gebruikt kan worden in huis. Deze omvormers hebben ook een zendertje, waarmee u kunt bijhouden hoeveel energie elk zonnepaneel opbrengt.

Bieden jullie ook onderhoudscontracten aan?

In principe doen geïnstalleerde zonnepanelen gewoon hun werk op het dak, maar elke installaties heeft onderhoud nodig. Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het systeem en regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd. Het kan zijn dat er een paneel tussen zit die niet optimaal presteert. Dat zou dan een groot verlies aan rendement kunnen betekenen. Daarom bieden wij een onderhoudscontract aan. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Wat valt er onder montage garantie?

Montage garantie is een garantie op het door ons geleverde werk. Dat houdt in, dat wanneer er door nalatigheid of door toedoen van onze werkzaamheden schades of verliezen optreden, wij deze kosteloos komen herstellen. Dit moet echter wel aantoonbaar zijn en vandaar dat wij altijd opleverdocumenten maken waarin duidelijk te zien is wat wij hebben aangetroffen en hoe wij de situatie hebben achtergelaten. Zie ook onze Algemene Voorwaarden welke leidend zijn.

Wat valt er onder opbrengstgarantie?

Voor deze garantie hebben wij een onafhankelijke partij ingeschakeld welke dusdanig veel vertrouwen heeft in onze installaties dat zij een opbrengstgarantie bieden op al onze installaties. De opbrengst van uw zonnepanelen wordt gegarandeerd door de stichting Zonnegarant zodat u profiteert zonder zorgen. De stichting monitort uw jaarlijkse energieopbrengst. Is het minder dan de installateur heeft beloofd? Het verschil wordt voor u betaald. Klik hier voor de voorwaarden van Zonnegarant.

Moet ik BTW terug vragen bij aanschaf van een installatie?

Voorheen was dit inderdaad wel het geval, maar vanaf 1 januari 2023 is de BTW regeling veranderd voor zonnepanelen. De BTW op zonnepanelen is verlaagd van 21% naar 0%. Dit betekent dat u geen BTW terug hoeft te vragen bij de belastingdienst. Voor meer info kunt u klikken op deze link .

Moet ik mij nog ergens aanmelden?

Zonnepanelen aanmelden is met name belangrijk om een terugleververgoeding te krijgen voor de stroom die je oplevert op het energienet. Zonder aanmelding kan de terug geleverde stroom niet geregistreerd worden en kan de energieleverancier dit niet met je verrekenen.

Omdat het aanmelden zo belangrijk is regelen wij dit voor u en hoeft u zelf niets te doen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een gemiddeld huishouden gebruikt zo’n 3000 kWh aan stroom per jaar. Voor dit stroomverbruik heb je ca. 10 zonnepanelen nodig. Wij kunnen precies uitrekenen hoeveel zonnepanelen voor u het handigst en meest voordelig is. Bent u geïnteresseerd, vraag dan een offerte aan.

In hoeveel jaar tijd verdien ik mijn zonnepanelen terug?

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen verschilt per huishouden en per situatie. Toch kunnen we wél een indicatie geven voor de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen. Stel dat je 13 zonnepanelen laat installeren op een dak met een gemiddelde hoeveelheid zonlicht per jaar. Je wekt dan ongeveer 3700 kWh per jaar op met je eigen zonnepanelen. We gaan er bij deze berekening van uit dat de elektriciteitsprijs van € 0,23 per kWh de norm is. Je betaalt ± € 5000,- euro voor de installatie van 13 zonnepanelen. In dit geval is de terugverdientijd van zonnepanelen minder dan 6 jaar.

3700 kWh × € 0,23 = € 850,-

€ 5000,- ÷ € 850,- = 5,8 jaar

Heeft u al eerder zonnepanelen laten installeren?

Heeft u al eerder Zonnepanelen laten installeren en de BTW daarover teruggevraagd, controleer dan bij de belastingdienst of u nog steeds aangemeld staat voor de KOR (Kleine ondernemers regeling). Dit heeft namelijk gevolgen voor de btw teruggaaf op de uitbreiding van de installatie.

Waarom kiezen voor een omvormer met minder vermogen dan de zonnepanelen?

Hier zijn verschillende redenen voor. Als we kijken naar het piekvermogen van de zonnepanelen, dan zien wij dat deze nauwelijks wordt behaald in landen als Nederland. Dit komt door de hoeveelheid lichtinval en een paneeltemperatuur, die behaald moet worden. Door deze twee factoren produceren zonnepanelen, zoals eerder vermeld, zelden tot nooit hun piekvermogen. Het is daarom zonde om een omvormer te kiezen die net zo groot is als het piekvermogen van de panelen, omdat je dan extra betaalt voor capaciteit die je eigenlijk bijna nooit nodig hebt.

TERUGVERDIENTIJD

Wij focussen ons niet enkel op de terugverdientijd, maar vooral ook op de periode daarna. Na deze welbekende terugverdientijd is de opbrengst van uw installatie namelijk pure winst! Sunny Energy Zonnepanelen zorgt ervoor dat uw installatie niet alleen optimaal presteert in het eerste jaar maar net zo goed in de vele jaren erna. Dit doen wij door een goede selectie van producten en de aanleg van uw installatie conform de laatste richtlijnen te volbrengen. Wij zijn gecertificeerd en geaccrediteerd door InstallQ en Techniek Nederland welke ons continu scherp houden in het leveren van niets minder dan de beste installaties.


Werken zonnepanelen ook in de winter?

Zonnepanelen functioneren niet alleen op direct zonlicht, maar ook op gewoon daglicht en werken daarmee dus ook bij bewolkt weer. De piek van opbrengst van zonnepanelen ligt tussen maart en oktober. Maar ook in de herfst en winter is er straling van de zon (daglicht), waardoor zonnepanelen ook in deze tijd van het jaar opbrengst leveren.

Zijn de zonnepanelen verzekerd?

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Vergeet niet de aanschaf van je zonnepanelen door te geven aan de verzekeringsmaatschappij.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het schoonmaken van zonnepanelen doe je ongeveer eens per jaar, vaak is dat voldoende. Kijk hierbij wel goed naar de weersomstandigheden. Als het weinig regent, is het verstandig om de zonnepanelen wat vaker te reinigen. Wanneer er veel bladeren op je dak vallen of de panelen besmeurd zijn met vogelpoep. Vaak zie je zelf wanneer het schoonmaken van de zonnepanelen nodig is. 

Wat houdt salderen in?

 De energie die je niet direct zelf gebruikt gaat terug naar het energienetwerk. De energie die je terug levert wordt afgetrokken van de energie die je ‘koopt’ van je leverancier als de zon niet schijnt. Dit heet salderen. Lever je op jaarbasis meer dan je gebruikt? Dan moet je daarvoor een ‘redelijke’  terugleververgoeding  krijgen. 

Wat betekent een ISO/VCA certificering?

Een ISO certificering is een certificaat dat een bedrijf kan halen. Het geeft aan dat een bedrijf is staat is om processen, producten en diensten binnen het bedrijf continu te evalueren en verbeteren. Een VCA certificering geeft aan dat een bedrijf rekening houdt met de veiligheid op het werkvloer. De werknemers van Sunny Energy Zonnepanelen B.V. zijn allemaal voorzien van een VCA basis certificaat, wat inhoudt dat zij veilig te werk kunnen gaan. Wilt u kijken welke certificeringen wij nog meer hebben? Bekijk dan onze certificeringen page.

Heeft u nog andere vragen?

U kunt ons vragen stellen via de chatfunctie, de telefoon, of stuur gerust een bericht via het contactformulier.