Voordelen van de thuisbatterij

  • Verhoog per direct de besparing op uw energierekening
  • Wordt minder afhankelijk van de schommelende energieprijs
  • Ben zelfvoorzienend bij stroomstoringen
  • U bent voorbereid op de toekomst en draagt uw steentje bij aan de strijd tegen klimaatverandering
  • Direct inzicht in uw besparing met de app

Verhoog uw opbrengst

In Nederland ligt het gemiddelde eigen verbruik van de opbrengst van de zonnepanelen op rond de 30-35%. Met behulp van een thuisaccu kunt u dit percentage verhogen naar 65-70% en zodoende de impact van de afbouw van de salderingsregeling beperken. Ook zijn er mogelijkheden om met een dynamisch contract de thuisbatterij slim in te regelen en in te kopen wanneer de prijs laag of zelfs negatief is (accu volladen) en de stroom uit de thuisbatterij te gebruiken wanneer de stroomprijzen hoog zijn (accu leeg trekken).

Kan ik een thuisbatterij nemen als ik geen zonnepanelen heb?

Zelfs dan kan u met de thuisbatterij uit de voeten door deze te koppelen aan de dynamische stroom contracten en de EPEX-prijzen. De stroomprijzen worden namelijk een dag van te voren bekend gemaakt en zodoende kunt u de accu instellen om te laden wanneer de prijzen negatief zijn en te ontladen wanneer de prijzen hoog zijn. Dit noemt men “Traden” op de energiemarkt. Dit gebeurd allemaal doormiddel van slimme software en vereist dus verder van u geen actie, behalve dan te genieten van de opbrengsten!

Geld besparen = Geld verdienen

Geld verdienen met een thuisbatterij? Zo’n thuisbatterij kost toch alleen maar veel geld? Ook hier dient de eerste vraag niet te zijn wat het mag kosten, maar eerder wat het oplevert!

Vragen? Neem contact met ons op!