De Triple Solar PVT-warmtepomp
Triple Solar is onze partner! Waarom? De samenwerking is exclusief vanwege het duurzame karakter en omdat we dezelfde visie delen als het gaat om de energietransitie. Een dergelijke investering is aanzienlijk, maar de besparing is groot! Dus uw verduurzamingswensen kunnen gerealiseerd worden zonder dat uw hoeft in te leveren op uw comfort! Daar staan wij als Sunny Energy voor!
Wat is een PVT-warmtepomp nou precies? Het is een warmtepomp welke PVT-panelen als bron heeft. Normaal gesproken heeft een warmtepomp-systeem een buitenunit of een grondbron, maar de Triple Solar heeft de PVT panelen als bron. PV(T) panelen zijn zonnepanelen (Photo Voltaic) met aan de achterzijde hiervan warmtewisselaars (Thermisch) gemonteerd. Het systeem haalt dus warmte uit de lucht die langs de warmtewisselaar beweegt en dit wordt gebruikt om het water in uw verwarming en boiler systeem omhoog te brengen naar een temperatuur waarbij de warmtepomp tot wel 80 graden kan verwarmen. Veel hoger dan de standaard systemen die al heel snel zorgen voor een oncomfortabele situatie (huis/water wordt niet warm genoeg), een enorm verbruik in de elektriciteit of een aanzienlijke gasrekening.
Deze Warmtepomp maakt het mogelijk om op duurzame wijze warmte, koeling en zelfs warm tapwater te voorzien voor uw woning. Dit met zo min mogelijk en uiteindelijk geen gas. De productie vindt plaats in Nederland en dus zijn we ook niet afhankelijk van overzeese grillen en 100% zeker duurzaam geproduceerd.
Er zijn twee manieren waarop je het PVT-systeem kan installeren, namelijk hybride en all-electric. Bij hybride wordt er nog gebruik gemaakt van gas, maar dit is gering. Bij de all-electric systeem is alles gasloos en 100% duurzaam. Veel woningen in Nederland zijn niet direct geschikt om gasloos te verwarmen. Vandaar dat er stappen zijn om van een hybride systeem naar een all electric systeem te gaan. Voor meer informatie kunt u de volgende video van Triple Solar bekijken!


Geld besparen = Geld verdienen
De grote vraag bij warmtepompen is niet zozeer hoeveel het je kost, maar hoeveel comfort en besparing het je oplevert. Voordat er gekeken wordt naar de aanschafprijs en terugverdientijden, is het eerst van belang om die vraag te beantwoorden.
Wie zijn Triple Solar?
Wij van Sunny energy hebben dan ook, net zoals wij dat jarenlang met de zonnepaneel-installaties hebben gedaan, gezocht naar een systeem dat echte van toegevoegde waarde is en een merk dat ook past bij onze stijl van installeren en productkeuzes.
Wij zijn al sinds 2021 in gesprek met Triple Solar en hebben dan in de loop der tijd een goede relatie opgebouwd met de fabrikant. Dit vinden wij als Sunny Energy belangrijk omdat er veel meer mogelijk is en men veel meer voor elkaar over heeft op het moment dat er een goede relatie is met een leverancier/fabrikant. Denk aan een goede service op het moment van storing. Dat is voor ons als Sunny Energy veel belangrijker dan de laagste prijs.
In de loop der tijd hebben we dan ook over en weer goed contact gehad en zijn er verschillende trainingen gevolgd op het kantoor van Triple Solar bij de Triple Solar Academy. Individueel zijn er installateurs/adviseurs geweest, maar ook als bedrijf zijn wij voor opleiding in Amsterdam geweest.
Kortom een partij waarmee wij een fijne partner hebben gevonden in het verduurzamen van ons aanbod en uiteindelijk verduurzamen van uw woning!
Soorten warmtepompen
De lucht/lucht warmtepomp wint zijn warmte uit de lucht om het huis mee te verwarmen. Deze warmtepomp ziet eruit als een airconditioninginstallatie. De buitenlucht is hier de energiebron. Dit type warmtepomp wordt ook gebruikt als airco. Hier in Nederland is dat niet vaak nodig. Hij wordt dan ook vooral toegepast in hotelkamers. De lucht/lucht warmtepomp beschikt altijd over energie uit de lucht. Ook in de winter. Zelfs bij 0 graden Celsius. Het nadeel van deze warmtepomp is de constante luchtstroom die u kunt ervaren als tocht of trek in uw woning.
De lucht/water warmtepomp haalt zijn energie ook uit de lucht. Uit de omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht onttrekt de pomp warmte en draagt deze over aan het koudemiddel. In het binnendeel wordt de warmte van het koudemiddel overgedragen aan het afgiftesysteem in de woning en/of aan het warm tapwatersysteem. Ook deze warmtepomp haalt zijn energie ook in de koude wintermaanden uit de buiten- of ventilatielucht.
De warmtebron voor een water/water warmtepomp of ook wel bodem/water warmtepomp genoemd, is een buitensysteem in de bodem. Dit kan horizontaal in de ondiepe ondergrond, maar vaker wordt het verticaal toegepast. Dit type bron is een gesloten bron. Door dit systeem loopt een vloeistof met antivries of kraanwater. Dit systeem haalt de warmte uit de grond. De warmte zet de warmtepomp om in een hogere temperatuur warmte en hiermee wordt het tapwater en de woning verwarmd. Een water/water warmtepomp kan op dezelfde manier in de zomer koelen.
Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. In Nederland, waar we tot op heden nog vaak afhankelijk zijn van gas, is de hybride warmtepomp een goede optie om het gasverbruik te verlagen. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van het huis. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van de hybride warmtepomp is dat u hem bij een bestaande HR-ketel kunt plaatsen.
Voordelen Hybride warmtepomp
De grootste voordeel is de multifunctionaliteit van het Triple Solar systeem. Verwarmen, koelen en elektriciteit opwekken. Vandaar ook de naam ‘Triple’ Solar.
Vind u de koeling en het droge lucht van een airco niet fijn? Dan kunt u met het Triple Solar systeem op een fijne manier afkoelen in de zomer.
Geen noodzaak om naast de warmtepomp ook nog extra zonnepanelen of airco-units te installeren.
Ook in de nacht onttrekt het systeem warmte uit de lucht vanwege het gebruik van Glycool als koudemiddel. Deze vloeistof kan met -5% nog warmte onttrekken aan de buitenlucht. Het systeem heeft dan ook een veel groter bereik als de standaard warmtepompen. De cv-ketel gaat nagenoeg niet aan
De warmtepomp heeft een lange levensduur van meer dan 30 jaar en heeft een hoog rendement!
Het systeem is stil en veroorzaakt dus geen overlast!
Het is mogelijk het systeem eventueel uit te breiden met een thermische batterij.
Het mooie aan het Hybride systeem is dat de CV-ketel altijd als vangnet kan fungeren. Dit is vooral fijn als uw woning nog niet volledig geïsoleerd is. Wilt u later alsnog naar de All-electric overstappen dan is dit altijd mogelijk!
Duurzaam & hoog rendement
Wil u ook zo snel mogelijk hiermee beginnen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan! Heeft u nog vragen dan kunt u ook contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor u klaar!