Overweegt u om zonnepanelen te installeren? Het zou kunnen dat u tot op heden twijfelde aan de financiële haalbaarheid van zo’n installatie. Wat als wij zouden vertellen dat het nemen van een zonnepanelen installatie iets makkelijker is geworden? Waarschijnlijk had u vorig jaar onze blog gelezen over de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Er zijn echter wat ontwikkelingen waardoor deze blog gedateerd is. De Eerste Kamer heeft besloten om de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen niet door te laten gaan. Dit is groot nieuws, dus laten we snel kijken wat het kan betekenen voor u! 

Wat is de zonnepanelen salderingsregeling?

De overheid was van plan om de salderingsregeling langzaam af te bouwen, maar nu is toch besloten dat de salderingsregeling zonnepanelen verlengd zou worden. Wat is de salderingsregeling ook alweer precies? De salderingsregeling heeft als doel om de drempel naar duurzame energie te verlagen, maar waarom?

Als er meer stroom wordt opgewekt dan u daadwerkelijk verbruikt, wordt dit teruggeleverd aan het stoomnet. Door de salderingsregeling wordt dit overschot aan teruggeleverde stroom ingehouden op uw energierekening aan het eind van het jaar. Hierdoor betaalt u minder energie en dus ook minder belasting over de energie die u verbruikt.

Wat was het idee voor de afbouw van de salderingsregeling?

Omdat het nemen van zonnepanelen zonder de salderingsregeling al rendabel is, wilde de overheid de salderingsregeling vanaf 2025 langzamerhand afbouwen. Het plan was om het t/m 2024 nog mogelijk te maken om 100% gebruik te maken van de regeling en een procentuele daling van 36% in te zetten vanaf 2025. Vervolgens zou het elk jaar dalen tot er in 2031 geen salderingsregeling zou bestaan.

Maar nu is het afschaffen van de salderingsregeling zonnepanelen opnieuw uitgesteld! Wij weten niet of het in de toekomst ooit nog geïmplementeerd zal worden, maar voor nu is het heel interessant voor u! De salderingsregeling maakt de drempel om zonnepanelen aan te schaffen namelijk een stuk minder hoog.

Voordelen van de salderingsregeling zonnepanelen?

Twijfelt u misschien nog een beetje over het nemen van zonnepanelen? Naast het feit dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, zijn er nog meer voordelen in combinatie met de salderingsregeling die interessant kunnen zijn:

  • Financieel voordeel: Met de salderingsregeling kunt u de stroom die u met uw zonnepanelen opwekt en niet direct verbruikt, terugleveren aan het net. Deze teruggeleverde stroom wordt verrekend met de energie die u afneemt van uw energieleverancier. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.
  • Snelle terugverdientijd: Dankzij de salderingsregeling kunnen zonnepanelen zich snel terugverdienen. De besparingen op uw energierekening helpen om de initiële investering in zonnepanelen sneller terug te verdienen. Hierdoor wordt het een aantrekkelijke investering voor huiseigenaren om ook eigenaren van zonnepanelen te worden.
  • Minder gevoelig voor schommelende energieprijzen: Met zonnepanelen kunt u gedeeltelijk of volledig zelfvoorzienend worden wat betreft uw energiebehoeften. Dit vermindert uw afhankelijkheid van energiebedrijven en schommelingen in energieprijzen.
  • Waardevermeerdering van uw woning: Door de voortdurende ontwikkeling van zonne-energie, zijn zonnepanelen een investering die waarde toevoegen aan uw huis. Dit is aantrekkelijk als u eraan denkt uw huis op een later stadium in uw leven te verkopen of verhuren.

Koop je zonnepanelen bij Sunny Energy Zonnepanelen!

Dit is het perfecte moment om zonnepanelen te installeren. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze en staan altijd voor u klaar! Wilt u eerst een indicatie, doe dan de gratis dakcheck en ontvang een indicatieve offerte. Wilt u meer weten over onze werkwijze bekijk deze dan gerust op onze website.

Heeft u vragen over zonnepanelen, de salderingsregeling of andere zaken neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en kunnen u advies op maat geven. Samen kunnen we uw droom installatie waarmaken en bijdragen aan een groene toekomst.

Category
Tags